Ben je ook weer begonnen aan nieuwe goede voornemens dit jaar?

Stoppen met roken, de coronakilo’s kwijtraken? Wat zou het fijn zijn als het deze keer wel gaat lukken, toch?

Dan komt hier nu goed nieuws voor je: er is een methode om de kans op slagen van je goede voornemens enorm te vergroten: hypnotherapie

De reden daarvoor is heel simpel. De neurowetenschap gaat uit van het volgende mind model: bewustzijn – onderbewustzijn – het onbewuste. En ja, bewust weet je wel dat stoppen met roken of afvallen het allerbeste voor je is maar in je onderbewustzijn zitten je gewoontes en je gedrag wat zich over jaren kon nestelen. Je onderbewustzijn houdt niet van veranderingen dus ook al weet je bewust dat je moet gaan stoppen met roken of afvallen, zolang deze gedragsverandering niet in je onderbewustzijn terecht komt  is de kans op slagen van je goede voornemens vrij klein.

Bij hypnotherapie worden je goede voornemens, dus de gedragsveranderingen, direct doorgesluisd naar je onderbewustzijn en daar verankerd en zo als waar aangenomen. Wat levert dat voor je op? Het bespaart je dat o zo goed bekende gevecht met jezelf om vol te houden en door te zetten. Er is simpelweg geen gevecht omdat je onderbewustzijn het nieuwe gedrag al heeft geaccepteerd en er daarom niks te vechten valt. Je zult zien, voor het eerst moet je geen moeite doen om vol te houden!

Ik zou zeggen geef jezelf de kans en verras je familie, vrienden en collega’s met het doorzetten van je goede voornemens!