17-07-2021


Zelfhypnose, het perfecte hulpmiddel voor mensen die moeten ontspannen


Misschien zit je in een zwaar medisch traject en moet je voor scans, tests, kleine chirurgische ingrepen of dergelijk goed kunnen ontspannen. Of je bent gestrest van werk, familie etc. Dan is zelfhypnose het perfecte middel om jezelf spontaan in een diepe staat van ontspanning te brengen.


Bij het aanleren van zelfhypnose wordt je in een diepe staat van ontspanning gebracht en deze ontspanning wordt uiteindelijk aan een triggerwoord geankerd. Vervolgens kun je op ieder moment, overal en alleen als jij dat wilt, met het triggerwoord deze diepe ontspanning oproepen.


Een mooi voorbeeld is de dochter van vrienden. Ze wilde een jaar geleden 3 kilo’s afvallen, wat maar niet lukte. Ze heeft bij mij zelfhypnose geleerd en kon daarmee haar eigen eetgedrag uiteindelijk zonder moeite zo bijsturen, dat ze in 4 maanden 4 kilo’s afviel en dit ook nog steeds blijvend is. Een paar weken geleden moest ze meerdere tests ondergaan vanwege onverklaarbare zenuwpijn in haar rechter been, de zenuwgelijding moest worden gemeten. Dit kan alleen als je spieren en zenuwen ontspannen zijn. Maar ze was helaas zo zenuwachtig, dat dit onderzoek steeds niet lukte. Totdat ze zich aan de zelfhypnose herinnerde. Na 3 keer zonder succes de test te doen, gebruikte ze het triggerwoord voor zelfhypnose waarna weer een test volgde. Deze keer lukte de gelijdingstest, omdat al haar spieren en zenuwen heel erg ontspannen waren. Zelf de onderzoekers vonden dit bijzonder en vroegen aan haar, wat ze nu anders deed. Een mooi entree in de samenwerking tussen de reguliere gezondheidszorg en de alternatieve geneeskunde.


31-01-2022:

EFT Emotional Freedom Technique

Je hebt nog nooit van EFT gehoord? Wat zonde!

EFT Tapping Therapie is het kleine broertje van EMDR. Het is een methode waarmee je emotionele bagage kunt loslaten en lichamelijke klachten kunt verminderen. Resultaat: je zit lekkerder in je vel en zelfs wanneer je een dipje hebt... dan heb je EFT als tool om daar zelf snel iets mee te doen.

EFT kan je in korte tijd leren en daarmee heb je de sleutel in handen om je dagelijkse leven een stuk aangenamer te maken. Met EFT kun je emotionele bagage loslaten in plaats van ermee te moeten leren leven.

Als je last hebt van negatieve emoties, zoals angst (maakt niet uit voor wat), boosheid, verdriet, zorgen maken of frustratie, is EFT uitermate geschikt om deze emoties los te laten. Door het kloppen op bepaalde acupressuur punten en tegelijkertijd het hardop benoemen van de emotie waar je last van hebt, laat je deze emotie als het ware wegvloeien. Stel je je dan na het kloppen en het benoemen een situatie voor ( waar je voorheen last van had) dan zal je merken dat de emotie al veel minder is.

Deze techniek kun je overal en altijd toepassen: stel je hebt plankenkoorts, dan kun je net voordat je moet optreden een rondje kloppen en de angst benoemen en merk je, dat de angst verdwijnt. Geweldig toch!

EFT is een hele mooie aanvulling voor hypnotherapie en geef ik de cliënten mee om thuis te gebruiken en zo het succes van de hypnotherapie te versterken.    

Kijk voor meer informatie ook https://www.youtube.com/watch?v=kvgBvkp-Y1Q, uitleg over EFT door GABRIËLLE RUTTEN, EFT specialist


04-01-2022

Ben je ook weer begonnen aan nieuwe goede voornemens dit jaar?

Stoppen met roken, de coronakilo’s kwijtraken? Wat zou het fijn zijn als het deze keer wel gaat lukken, toch?

Dan komt hier nu goed nieuws voor je: er is een methode om de kans op slagen van je goede voornemens enorm te vergroten: hypnotherapie

De reden daarvoor is heel simpel. De neurowetenschap gaat uit van het volgende mind model: bewustzijn – onderbewustzijn – het onbewuste. En ja, bewust weet je wel dat stoppen met roken of afvallen het allerbeste voor je is maar in je onderbewustzijn zitten je gewoontes en je gedrag wat zich over jaren kon nestelen. Je onderbewustzijn houdt niet van veranderingen dus ook al weet je bewust dat je moet gaan stoppen met roken of afvallen, zolang deze gedragsverandering niet in je onderbewustzijn terecht komt  is de kans op slagen van je goede voornemens vrij klein.

Bij hypnotherapie worden je goede voornemens, dus de gedragsveranderingen, direct doorgesluisd naar je onderbewustzijn en daar verankerd en zo als waar aangenomen. Wat levert dat voor je op? Het bespaart je dat o zo goed bekende gevecht met jezelf om vol te houden en door te zetten. Er is simpelweg geen gevecht omdat je onderbewustzijn het nieuwe gedrag al heeft geaccepteerd en er daarom niks te vechten valt. Je zult zien, voor het eerst moet je geen moeite doen om vol te houden!

Ik zou zeggen geef jezelf de kans en verras je familie, vrienden en collega’s met het doorzetten van je goede voornemens!